Günay: Büyük üzüntü duyuyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyona ilişkin iddianameyi değerlendirdi..

Günay: Büyük üzüntü duyuyorum

Ertuğrul Günay, programında yer alan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği ziyaretini iptal ederek, tarihi Borsa binasında yer alan EXPO 2020 Ofisi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü girişinde basın mensuplarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin iddianamenin dün mahkeme tarafından kabul edilmesi hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Günay, şu değerlendirmede bulundu:

''Büyük üzüntü duyuyorum. Ben baştan itibaren bu soruşturma ile ilgili zamanlama ve bazı uygulamalara itiraz edegeldim. Aziz Bey sevdiğim bir arkadaşımdır. İzmir Büyükşehir'in halk tarafından seçilmiş belediye başkanıdır. Ben herhangi bir siyasetçinin yolsuzlukla suçlanmasından kesin olarak her zaman rahatsız olduğumu ifade ediyorum. Yargı süreci başladı. Bu nedenle yorum yapamayız. Umuyorum çok uzun sürmez ve bütün iddialardan sayın Kocaoğlu başta olmak üzere suçlananlar beraat eder, dileğim budur.''

Günay, Aziz Kocaoğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya da ''Bu kez görüşmedim. Bundan önce defalarca görüştüm. Dün de Milli Savunma Bakanı buradaydı. İlk fırsatta görüşürüm. Bu yargı sürecinin beraat ile aklanmasını bütün kalbimle diliyorum. Yolsuzluk tartışmaları ile muhatap olmamalıyız. İzmir'in gelişmesi, kalkınması için yapacağımız çok iş var. Onun için biran önce bu tartışmalar inşallah gündemden düşer'' diye konuştu.

EXPO logosu

Bakan Günay, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı sürecinde belirlenen EXPO logosunu güzel bulduğunu belirterek, İzmir Valisi Cahit Kıraç'a ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Logonun ''insan'' ve ''güneş'' figürlerini içerdiğine dikkati çeken Günay, ''İnşallah bu logo bize uğurlu gelir'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'deki çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'deki çalışmalar için büyük kaynak ayırdığına işaret eden Ertuğrul Günay, şöyle konuştu:

''Buraya çok ciddi bir kaynak ayrıldı. Ben şahsen Basmane'den başlayan ve Agora'ya çıkan hattı çok önemsiyorum. İzmir'de gerek yerli gerek yabancı turistlerin çok ilgi duyabileceği bir güzergah olacak. Kötü yapılaşmaya rağmen son derece özgün mimarinin korunduğu bir bölge ve iyileştirmeye ihtiyaç var. İmkan ölçüsünde iyileştirme çalışmaları yapabilirsek ilginç bir destinasyonu İzmir turizminin zenginlikleri arasına katmış olacağız.''

İzmir'in gelecekte Türkiye turizminin parlayan yıldızlarından biri olacağını söyleyen Günay, ''Bunun için ne gerekiyorsa hepsini yaptık'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209