'İstihbaratı MİT verdi' diyen ses kimin?

Uludere kazasından hemen sonra MİT'in istihbarat verdiği bilgisi nereden çıktı? Susurluk'ta ölenin Çatlı olduğunu duyuran 'derin ses' kime aitti? Şimdi 'MİT' diyen ses kimin?

'İstihbaratı MİT verdi' diyen ses kimin?

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, MİT tartışmasını, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gözlüğüyle" ele aldığını belirttiği "Başbakan MİT'i neden koruyor?" başlıklı yazısında çarpıcı bir noktaya dikkat çekti.

Küçükkaya, Başbakan Erdoğan'ın bir süredir meşgul olduğu sorular zincirini gündeme getirdi:

SESSİZ KALMASI BEKLENMEYECEK TEK ŞEYDİ

"Erdoğan, bağımsız yargıyla defalarca karşı karşıya gelmiş birisi. Referandum sonrasında da bunlar yaşandı. Ama belli usullere özellikle dikkat ettiği, hamlelerin ne anlama geldiğini 'iktidar ve güç ilişkileri bağlamında yorumladığı' da ortada. Nüanslar MİT krizinde bize çok şey söylüyordu. Erdoğan'ın sessiz ve tepkisiz kalması bu noktada hiç beklenmeyecek tek şeydi.

DERİN SES KİMİN?

Erdoğan'ın bir süredir şu soruyla meşgul olduğu biliniyor: Uludere kazasından hemen sonra MİT'in istihbarat verdiği bilgisi nereden çıktı? Tıpkı Susurluk'ta olduğu gibi o araçta ölenin Abdullah Çatlı olduğunu duyuran 'derin ses' kime aitti... 'MİT' diyen ses kimin?"


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209