Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nda revizyona gitti.
Bugün öğleden sonra Köşk’e çıkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada kabinedeki değişiklik duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Görüşme sonrası Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise, hükümette revizyon olduğu bildirildi.
REVİZYONDA DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR
Ak Parti iktidarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kurduğu kabenide görev yapan ve en uzun süre koltuğunu koruyan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bakanlık görevini Müezzinoğlu'na devredecek. Akdağ da bir süre önce yaptığı açıklamada "Bir defa partim bana nasıl bir görev verecek ona bakmam lazım. Bu aktif bir görev olursa onla devam ederiz değilse başka bir yol çizeriz. Bunların uzun zamanlı planlamasını doğrusu yapmadım, hiç yapmadım. Yapma alışkanlığım yok, bunu yapma zamanımız da yok. Yani siyaset bitse gider çoluğumuzla çocuğumuzla ticaret yaparız. Yapacak çok iş var" açıklamasını yapmıştı.
Kürt sorunuyla ilgili başlatılan yeni süreçte yaptığı bazı açıklamalar tepki çeken İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yerine de eski İstanbul Valisi, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler getirildi.
4+4+4 sürecinde komisyonu yürüttü Milli Eğitim Bakanlığı'na da kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan milli eğitimde 4+4+4 geçişte gergin oturumları yöneten Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı da Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesi dikkat çekti.
- İŞTE YENİ BAKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. İçişleri Bakanlığı'na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanlığı'na Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Sağlık Bakanlığı'na Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atandı. İşte yeni bakanların özgeçmişleri:
İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER
İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanlığı’nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü’nde bulundu.
Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.
24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir.
Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK
Babası Yusuf Ziya Çelik, annesi Dudu Çelik. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek tahsil görüp mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset bilimi master'ı gördü. Siyaset Bilimci ve Gazeteci olarak çalıştı; . Adalet ve Kalkınma Partisi'ne girerek Genel Başkan Siyasi Danışmanı olarak görev aldı. 2002 ve 2007 seçimleri'nde Ak Parti Adana milletvekili adayı oldu ve seçimi kazanarak 22., 23. ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yeraldı. Halen milletvekili olup, Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. Bekar olan Çelik,İngilizce bilmektedir. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmiştir.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. [1].Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılındaAKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İç Hastalıkları ihtisası yaptı.
Avcılar'da bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği Kurucu üyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesidir.
Orta düzeyde Yunanca, İngilizce
SİVİL HABER