Kurtulmuş: 11 Eylül adeta kabus oldu

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 11 Eylül olayları ve ardından yaşanan gelişmelerle İslamofobia'nın yayıldığını söyledi.

Kurtulmuş: 11 Eylül adeta kabus oldu

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Maliye Bölümü Kulübü tarafından Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Küresel Uygarlık Krizi ve Çıkış Yolu'' konferansına katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada Doğu ve Batı uygarlıkları arasındaki ilişkiyi anlattı.

Kurtulmuş, dünyanın 1990'lı yıllardan itibaren yeni bir döneme girdiğini belirterek, ''Bu durum 1970'li yıllardan belliydi. 1990'lı yıllarda Sovyet bloku dağılmaya başlandı. Bu süreç Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla somut olarak tamamlanmıştır. Bu şekilde Doğu ile Batı arasında duvarlar yıkılmaya başladı. Bu şekilde bütün dünyada yeni ve güzel bir dünyanın kurulacağı beklentisi vardı'' dedi.

Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ardından dünya genelinde barış beklentisinin arttığına vurgu yapan Kurtulmuş, bu beklentilerin gerçekleşemediğini dile getirdi.

Kurtulmuş, batı uygarlığının karşısında sürekli bir düşmanın bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

''Tüm bunları beklerken o karanlık eller devreye girdi. 11 Eylül olayları ve ardından yaşanan gelişmelerle, dünyada olağanüstü büyük bir İslamofobia yayıldı. Bu durum ilk olarak 1991 yılında İrlanda'da düzenlenen NATO zirvesiyle başladı. Orada bir yetkili 'Şimdi Sovyetler Birliği çözüldü diye batı dünyasının düşmanı kalmadı mı sanıyorsunuz? Batı dünyası düşmansız yapamaz' dedi. Yani onlara göre bir cadı ya da düşman olursa batı dünyasının işine yarar''

21. yüzyıla gelinmesine rağmen bir dünya düzeninin kurulamadığını dile getiren Kurtulmuş, dünya üzerinde gelir adaletinin sağlanamadığını söyledi.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Şimdi 2012 yılına geldik bir dünya düzeninden bahsetmemiz imkansız. Maalesef 1990-2012, bu 22 yıllık süreçte dünyada hala barışa, hakkaniyete ve adalete yer yok. Bakın dünya genelinde silahlanma 2010 yılı sonu itibariyle 1,5 trilyon dolara ulaştı. Bunun onda birini dünyanın fakirlerine dağıtsanız, dünyada aç insan kalmaz''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209