MHP Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman partisinin 43. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün, geçmişte yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri aşma günüdür, gönül ve ülkü birliği yaparak, omuz omuza yürüme zamanıdır. Çünkü aslolan millet varlığının devamlılığıdır. Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle: ‘Siyasetimiz, milletin ve devletin bekasını merkeze alan bütün vatandaşlarını toplayacak kadar bütünleştirici; hareketimiz ise bir vesile ile ayrı düşerek üç hilalde gönlü kalan bütün arkadaşlarını kucaklayacak kadar kapsayıcıdır’” dedi.
-FELSEFESİNİ ORHUN ANITLARI'NDAN ALDI-
İlhamını üç bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtlarında somutlaştıran Türk milliyetçiliği anlayışının modern fikir hareketi hüviyeti kazanmasının, 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleştiğini bildiren Büyükataman, “Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasî hayatımızdaki güzide yerini alması Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur” dedi.
-8-9 ŞUBAT 1969’DA ADANA’DA KURULDU-
İsmet Büyükataman, Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan MHP’nin, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulduğunu hatırlattı. Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin ambleminin "Üç Hilâl" olarak kararlaştırıldığını belirten Büyükataman, “Bugün partimizin 43. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Mutluyuz, kıvançlıyız” dedi. Büyükataman şöyle devam etti:
“Sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milleti'nin tarihi Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasi proje haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışımızın üzerinden kırk üç yıl geçmiştir. Maziden atiye giden onurlu ve ilkeli yürüyüşün son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son kırk üç yılına damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni, Türk milletinin var olma mücadelesinde milli bekanın kopartılmadan devamını sağlamaktır. Rahmetli Başbuğumuz Türkeş Beyin arkadaşlarına hitaben söylediği, ‘Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum’ sözleri bu tarihi sürecin ve şuurun yansımasıdır.”
-"MHP'NİN KURULUŞU ÇOK ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI"-
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin 8-9 Şubat 1969 tarihinde yapılan kongresinin; bugün artık Türkiye siyasetinde sağlam bir zemin bularak derinlere kök salmış olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğuşunu müjdeleyen çok önemli bir dönüm noktası olduğunu da kaydeden İsmet Büyükataman, bu tarihten itibaren, yürekleri vatan ve millet için çarpan milliyetçilerin, siyasi temsil yönünden aradıkları kimliği, kurumu ve kucaklamak istedikleri gönülleri "üç hilal"in etrafında bulduklarını anlattı. Büyükataman şöyle dedi:
“İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye'miz için duydukları millî kaygıları, apartman dairelerinde, düğün salonlarında, yurt odalarında buluşarak paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlarından bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu kırk üç yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir. Elde ettiğimiz bu birikim ve tecrübe artık partimizi, ülkemiz ve milletimiz için duyduğumuz sevgiyi ve heyecanı ancak tek başına iktidarla gerçekleşecek bir hedefe kilitlemiştir.”
-KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLERİN AŞILMASI ÇAĞRISI-
MHP’li Büyükataman açıklamasını, “Bu hedefe ulaşmak; öncelikle kurucu dava büyüklerine olan gönül borcunun ödenmesidir. Sonra aziz milletimize layık olduğu refah ve huzuru, kutlu devletimize ise ihtiyacı olan gerçek bağımsızlık ve liderliği sağlamak vazgeçilmez inancımızdır. Bugün, geçmişte yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri aşma günüdür, gönül ve ülkü birliği yaparak, omuz omuza yürüme zamanıdır. Çünkü aslolan millet varlığının devamlılığıdır. Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle: ‘Siyasetimiz, milletin ve devletin bekasını merkeze alan bütün vatandaşlarını toplayacak kadar bütünleştirici; hareketimiz ise bir vesile ile ayrı düşerek üç hilalde gönlü kalan bütün arkadaşlarını kucaklayacak kadar kapsayıcıdır’” çağrısı yaparak bitirdi.
ANKA
ANKA
Haber Kaynağı : Haber7.com