Vural, Kültürpark Fuar Alanı 1 No'lu Hol'de 2. Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı kapsamında düzenlenen ''Yeni Anayasanın Hazırlanmasında Demokrasinin ve Şeffaflaşmanın Aracı Olarak Bilişim'' konulu panele katıldı.
Burada konuşan Vural, insanlık tarihine bakıldığında değişim ve dönüşümün sürekli olduğunu, bunun bir talebin sonucu olarak ortaya çıktığını kaydetti.
Vural, üretilen bilginin eskiden dar alanda paylaşıldığını, günümüzde ise kitle iletişim araçları sayesinde daha geniş alanlara yayıldığını söyledi.
Anayasa hazırlanırken vatandaşın katılımının sağlanabilmesinin önemine işaret eden Vural, geçen yıl anayasa değişikliği konusunda ''Ben yaptım oldu'' anlayışının hakim olduğunu ileri sürerek, yeni anayasa hazırlıklarında uzlaşma komisyonunun kurulmasının oldukça önemli bir adım olduğuna dikkati çekti.
Vural, anayasanın hazırlanması konusunda bilişim teknolojilerinin çok çeşitli kullanılabileceğini, kurulan sitelerle vatandaşların yeni anayasaya katkıda bulunmasının sağlanabileceğini belirterek, ''Anayasanın hazırlanması sürecine vatandaşın katılması çok önemli. Sosyal medya twitter, facebook aracılığıyla vatandaşların daha fazla bu sürece katılmasını temin etmek bence parlamentonun asıl görevlerinden biri olmalıdır'' diye konuştu.
Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Turhan Menteş'in oturum başkanlığını yaptığı panelde, Avusturya Cumhuriyeti Bilişim Teknolojileri Federal Başkanı Peter Reichstadter, Gazikent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Emrah Kırıt, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de konuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Haber Kaynağı : Haber7.com