Hacıgüzeller, Akatlar'daki Beşiktaş Milangaz Arena'da yapılan toplantıda yaptığı
31 Mart 2012
Dernek ve grup şirketlerinde 31 Mart 2012 itibariyle dava ve icra takibi nedeniyle borç tutarının 50 milyon lira olduğunu kaydeden Hacıgüzeller, 142 adet dava açıldığını dile getirerek, ''Kulübün borçlarının inkar edilmesi ve
-''Fulya projesinde bugüne kadar yaklaşık 20 milyon avro kaybedilmiştir''-
Berk Hacıgüzeller, Fulya projesinde bugüne kadar yaklaşık 20 milyon avro tutarında gelirin, yönetimsel zaaflar nedeniyle kaybedildiğini vurgulayarak, ''Yüzde 67 Beşiktaş, yüzde 33 müteahhit olan hisse dağılımının, inşaat ana sözleşmesinde yüzde 40 Beşiktaş, yüzde 60 müteahhit olduğu tespit edilmiştir'' dedi.
Hacıgüzeller, bazı gelirlerinin temlikli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Fulya ve Plaza kira gelirleri 2016 Eylül tarihine kadar temliklidir. Federasyon gelirleri, 2016-2017 sezonu dahil kredi sözleşmesi gereği temlik edilmiştir. Gelecek yıllara ait sponsor gelirlerin 20 milyon 109 bin 338 lirası peşin tahsil edilip kullanılmıştır. UEFA'da 2012-2013 sezonu söz konusu olmayacağı için gelir kaybı yaklaşık 15 milyon liradır. Gişe hasılatları da 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacak. 31 Mart 2012 itibariyle temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak, teminat verilemeyecek gelir tutarı, 190 milyon 406 bin 207 liradır. Teslim aldığımız borç tutarını sizlere sunmak istedik.''
-Gündem değişikliği için önerge verildi-
Toplantıda 24 kişinin imzasıyla gündem değişikliğini içeren bir önerge verildi.
Önergede geçmiş yıllara ait hesaplarla ilgili eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlulara Türk Ceza Kanunu, Disiplin Kurulu ve Beşiktaş tüzüğü gereği davalar açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi ve genel kurulda oylanması talep edildi.
Kongre divan başkanı Uluç Gürkan, olağan ve olağanüstü genel kurullarda gündem değişikliğinin, katılımcı üyenin 10'da 1'inin imzasıyla gerçekleştiğini, saat 11.00 itibariyle 313 üyenin kongrede yer aldığını belirterek, ''Bu önergeyi işleme almak durumundayız. Ancak tüzüğümüz bu önergenin dilek ve temenniler dahil gündem tamamlandıktan sonra görüşülebileceğini öngörüyor. Ayrıca bu konuda hukuksal bir karmaşa var. Kendimizi çapraşık görüşlerin arasına hapsedip ön yargılı karar vermek yerine gündemi bitirdikten sonra bu konuda önergenin lehinde ve aleyhinde görüşleri alıp, usul tartışması alacağız'' dedi.
AA