“Bilindiği üzere, siyasal katılımı etkileyen sosyoekonomik, psikolojik, kültürel ve çevresel etkenler vardır. Yaş, cinsiyet, aile, eğitim, meslek, gelir düzeyi, kişilik yapısı gibi değişkenler siyasal katılımın biçimi ve düzeyi üzerinde önemli rol oynarlar. Dünya’da seçimle göreve gelen kadınların çoğunun sivil ve siyasal örgütlerde görev aldıkları ve buralarda tecrübe kazandıktan sonra siyasi partiler içinde başarılı oldukları görülmektedir. TBMM’de 5. dönem kadın milletvekillerimizin bazıları da yerel yönetimlere seçilmişler ve birçok sivil toplum örgütünde çalışmışlardır.”
Kadınların özellikle yerel yönetimde yer alması, şehirlerin dizaynında çocukları ve kadınları ön plana çıkaracağını belirten Yağmur, “Şehirlerimiz çocuklarımıza, kadınlarımıza, engellilere göre yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Sokaklar, caddeler, parklar insanlara göre yapılmalıdır. Bütün bunlar yapılırken kadınların düşünceleri, istekleri dikkate alınmalıdır. Kadınlarımızın siyasette etkin olması geleceğin şehirleri kurarken etkili olacaktır” ifadelerini kullandı. AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur açıklamasını şöyle tamamladı:
“Eğitim alanında dünyada yaşanan hızlı gelişmelere rağmen, dünyanın pek çok bölgesinde kadınların eğitimi konusu hala önemli bir sorundur. Temel eğitimi yaygınlaştırma çabaları sürerken, özellikle gelişmekte olan ülkelerde kadınlar erkeklerden daha az eğitim almakta, yaşam standartlarını yükseltecek bilgi ve deneyimlere erişememektedirler. Kadınların eğitimi Türkiye için artık bir sorun olmaktan çıkmıştır. Kız çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermekteyiz ve kırsal kesimde maddi destekte bulunuyoruz. Kadınlarımız artık ev ekonomisine, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Siyasette aktif olarak yer alması ise toplumsal dinamizmimizi canlı tutacaktır.”
SİVİL HABER