Son dönemdeyse edebiyatın yalnızca medyada TV dizisi olduktan sonra gündeme geldiğini eleştiren Hızlan, “Herkes dizi izliyor. Dizilerin edebiyatla münasebetleri ne derecedir. Bunlar iyi yazarların eserlerinden aktarılıyor. Bunların içinde Orhan Kemal, Vedat Türkali, Kemal Tahir gibi isimler var ama bu yazarlardan hiç söz edilmiyor” diyerek dizilerin yayınlanmasından sonra bu eserlerin kitapçılarda en çok satanlar arasına girmesini de değerlendirdi.
Günümüzde okuyucu kitlesinin de hızla değiştiğini ve kültür sanat alanında muhabirlik yapacak kişilerin bu değişimi göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizen Doğan Hızlan, “Artık çağımızda yazılar bilgi istiyor. Okuyucu yazılarda analitik bir tavır bekliyor. Öbür türlü yazılar artık okunmuyor. Çünkü insanların artık o yazılara ayıracak vakitleri yok” dedi.
Medyanın son dönemde popülerlik sarhoşluğu yaşandığından söz eden ve bunu kendi köşesinde engellemeye çalıştığını belirten Hızlan, “Medyada sürekli yer alanların ve çok satanların peşine düşerseniz, o zaman satmayan ama gerçekte değerli olan kitapların ve CD’lerin hakkını yersiniz” dedi.
Medyanın sanatı yansıtmak ve bunu yansıtırken de okuyucuyu bilgilendirmek gibi görevlerinin olduğunu aktaran Doğan Hızlan, medyanın birinci işlevlerinden birinin de iyi bir şaire ve iyi bir sanatçıya sahip çıkmak olduğunu ekledi.
SİVİL HABER